WARSZTATY KULINARNE

Utworzono dnia 02.07.2019

Właśnie się zakończyły warsztaty kulinarne realizujące Program Operacyjny „Pomoc Żywnościowa 2014-2020” w ramach Europejskiego Funduszu Najbardziej Potrzebującym Podprogram 2017. Organizatorem przedsięwzięcia są: Spółdzielnia Socjalna „IMBIR” i Caritas Diecezji Kaliskiej.

To już drugi cykl warsztatów kulinarnych. Podczas nich uczestnicy zdobywali wiedzę praktyczną dotyczącą zbilansowanej diety i skutecznego wprowadzania jej
w życie oraz umiejętnego stworzenia prostych, pysznych i zdrowych posiłków.

Kursanci wraz z kucharzem przygotowali rozmaite dania obiadowe składające się z: dania głównego i deseru. Następnie wszyscy wspólnie konsumowali ugotowany posiłek.

Warsztaty zostały przeprowadzone przez wyspecjalizowanego trenera – zawodowego kucharza. Miały także na celu zdobycie umiejętności efektywnego wykorzystania produktów żywnościowych otrzymywanych w ramach programu z Caritas.

Oprócz smakowitych dań i dobrej zabawy, wśród uczestników panowała niezwykle przyjazna atmosfera.

 

Utworzono: 02.07.2019